Штампа

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

Аутор Super User. Posted in NOVO

Пробни завршни испит одржан је у нашој школи у циљу припреме ученика осмог разреда, наставника и школе за завршни испит и то по следећем распореду:

-у петак, 9. априла 2021. године, у 13 часова одржано је полагање пробног теста из математике;

-у суботу, 10. априла 2021. године, у 9 часова одржано је полагање пробног теста из српског/матерњег језика,

- у суботу, 10. априла 2021. године, у 11.30 часова одржано је полагање пробног комбинованог теста из биологије, географије, историје, физике и хемије.

Решавање тестова трајало је по 120 минута.

   

 

Пробни завршни испит у нашој школи радило је 53 ученика од укупно 55 осмака. Два ученика нису приступила изради тестова због прописаних мера изолације. Ученици су били распоређени у 5 учионица са по 11 ученика, уз поштовање свих епидемиолошких мера.

 

Пробни завршни испит је била верна симулација процеса завршног испита, где су ученици и запослени прошли кроз утврђене процедуре испита – време доласка, потребан прибор, поступање и правила пре, у време и након завршног испита, организација простора и рада, улоге одељењског старешине, дежурних наставника, супервизора и друго. Циљ организовања пробног завршног испита је и провера колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања припремили су испитни материјал који је достављен школама преко надлежних школских управа.

 

 

 

Штампа

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ / ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ УЧЕНИКА КОЈИ УПИСУЈУ СРЕДЊУ ШКОЛУ

Аутор Super User. Posted in NOVO

 

Портал Моја средња школа представља платформу која Вам омогућава да извршите електронске услуге у вези са пријемним испитом, завршним испитом и уписом у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, са изузетком музичких, балетских и специјалних школа.

На порталу Моја средња школа: https://mojasrednjaskola.gov.rsможете проверити све евидентиране податке за конкретног ученика, али и пронаћи све статистичке податке о основним и средњим школама, као и друге информације које могу помоћи у правилном одабиру будуће школе. Сходно Календару уписних активности, на дневном нивоу можете пратити главне актуелности.

Да бисте користили електронске услуге, потребно је да будете ауторизован корисник. Ауторизовани корисник може бити искључиво родитељ или други законски заступник који има одговарајућа права приступа до података о конкретном ученику,путем налогана Порталу Мој есДневник. Односно, уколико имате налог на порталу Мој есДневник или имате налог на Националном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs, којим приступате порталу Мој есДневник, омогућене су следеће електронске услуге:

  1. подношење електронске пријаве за полагање пријемних испита
  2. подношење приговора на резултате завршног испита
  3. подношење електронске листе жеља
  4. подношење електронске пријаве за упис у средњу школу

Налог на есДневнику можете добити од разредног старешине у основној школи, а налог на државном порталу за електронску идентификацију можете сами креирати регистровањем на eID.gov.rs.

Позивамо вас да, у складу са текућом епидемиолошком ситуацијом, а, пре свега, због здравља и безбедности, користите расположиве електронске услуге у вези са процедурама за упис у средњу школу. Свакако, све захтеве ћете моћи и на стари начин да поднесете, непосредно у школи.

 

 

Штампа

ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ У ВЕЗИ СА eЗАКАЗИВАЊЕМ ТЕРМИНА ЗА УПИС И ТЕСТИРАЊЕ ДЕТЕТА У ОШ

Аутор Super User. Posted in NOVO

 

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

-          Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs

-          Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)

-          Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

-          Извод из матичне књиге рођених

-          Уверење о пребивалишту

-          Уверење о похађању припремног предшколског програма

-          Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Штампа

„ МИСЛИША 2021 “

Аутор Super User. Posted in NOVO

         Дана 11.03.2021.године у нашој школи одржано је математичко такмичење „Мислиша 2021“. Мислиша је масовно национално математичко такмичење за ученике основних и средњих школа, за све разреде, које организује Математичко друштво „Архимедес“ из Београда.

       Такмичење Мислиша има два нивоа основни ниво и републичко финале. Такмичење на основном нивоу одржава се (већ 14.година) другог четвртка у марту сваке године у свим пријављеним основним и средњим школама у Србији.

     Циљ овог такмичења је популарисање математике, подстицање интересовања што већег броја ученика за математику, мотивисање ученика да математику уче са задовољством кроз решавање лепих и заанимљивих задатака, развијање логичко-комбинаторних способности,подстицање ученика на дубље усвајање садржаја школске математике и мотивисање за учешће на другим такмичењима.

       У нашој школи за такмичење Мислиша 2021 укупно се пријавило 87 ученика.

Од првог до четвртог разреда пријавило се 60 ученика и од петог до осмог разреда 27 ученика.

Најуспешније такмичаре очекује Републичко финале.

 

   

 

Штампа

НАЦИОНАЛНА ПЛАТФОРМА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ НАСИЉА У ШКОЛАМА „ЧУВАМ ТЕ“

Аутор Super User. Posted in NOVO

Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу покренула је пројекат за успостављање националне платформе за превенцију и сузбијање насиља у школама под називом „Чувам те“. Платформа на једном месту интегрише све потребне аспекте темељне превенције и алате за сузбијање насиља у школама.

Платформа на једном месту представља јавности, а посебно циљним групама – ученицима, родитељима и наставницима све предузете мере, доступне програме, активности и актуелности, али и кроз едукативни део подиже ниво знања и информисаности о овој теми.

Национална платформа за превенцију насиља у школама Чувам те доступна је на линку: 

https://www.cuvamte.gov.rs/