Штампа

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Аутор Super User. Posted in NOVO

            У складу са дописом Министарства просвете бр.601-00-1/20/2023-01 од 02.06.2023.године обавештавамо вас да се друго полугодиште шк.2022/2023.године у делу који се односи на редовну наставу завршава у уторак, 06.јуна 2023.године за све разреде.

Све остале активности предвиђене Календаром образовно-васпитног рада и Годишњим планом рада школе остварују се и даље како је планирано. Ученици и њихови родитељи ће до 06.јуна 2023.године бити обавештени о предлогу закључних оцена уз образложење и сугестију на који начин могу да их, уколико желе, поправе. Школа ће у договору са предметним наставником и старешином, сваком ученику који није задовољан предлогом закључне оцене, обезбедити услове да ту оцену поправи уколико покаже резултат који је основа за поправљање оцене.

У периоду од 07.јуна 2023.године до 20.јуна 2023.године остварују се остали облици образовно-васпитног рада (допунска, додатна и припремна настава и настава у природи). Све активности које се односе на организацију и реализацију завршног испита за ученике осмог разреда спроводе се у складу са Годишњим планом. Такође, спроводиће се и све активности које се односе на разредне и поправне испите.

                                                                                       Директор школе

                                                                                    Јелена Стефановић

Штампа

ПРЕДАВАЊЕ О ОБАВЕЗАМА И ОДГОВОРНОСТИМА МУП КРАЉЕВО

Аутор Super User. Posted in NOVO

У оквиру сарадње са институцијама МУП Краљево је, у име Министарства унутрашњих послова, нашим ђацима одржало предавање и презентацију обавеза и одговорности ученика сходно њиховом узрасту.

Предавање је одржано за ученике трећег и осмог разреда. Том приликом ђаци су упознати са свим неопходним чињеницама које морају знати када су део друштва. То укључује правила понашања, последице лоших одлука, одговорност према себи и другима, према јавној имовини и уопште правила понашања на јавним местима.

Ученици су имали питања и показало се да размишљају на овакве теме, али им је било потребно појаснити докле заиста сеже и њихова одговорна улога у друштву како из угла права тако и из угла друштвено прихватљивих норми.

Штампа

ПОСЕТА ОСНОВНОЈ ШКОЛИ ''СВЕТИ САВА'' У БАЈИНОЈ БАШТИ

Аутор Super User. Posted in NOVO

У четвртак 25. маја посетили смо Основну школу ''Свети Сава'' у Бајиној Башти у оквиру сарадње коју смо отпочели у Жичи у октобру 2022. Године. Овог пута у посету смо кренули у време одржавања сада већ традиционалне манифестације ''Ћирилична баштина'' која се одржава у мају а у организацији наших домаћина. Визија директорке Маријане Лукић и свих запослених у овој школи који су укључени у организацију Баштине пре свега је да се наше писмо очува као вредно нематеријално добро које је значајно за културу и историјски идентитет нашег народа. А заиста се не морамо чудити како су наши домаћини дошли на идеју да покрену овако важан догађај, будући да се сама школа налази на само пар километара од чувеног манастира Рача – велике преписивачке школе и места где је напослетку било похрањено и сачувано за све будуће нараштаје Мирослављево Јеванђеље. Наши домаћини су нам тог дана показали шта значи и колико је важно бити прави домаћин и показати гостољубље. Баш тако смо се и осећали: као врло драги и радо виђени гости за које су наши домаћини одвојили време и посветили пажњу. Обишли смо школу од велике кухиње која је пример добре праксе данас ретко виђене у школама Србије, преко учионаца које су потпуно прилагођене и савременој настави али и ономе што нас искуство учи, до наставничке зборнице где смо у пријатној атмосфери разменили мишљења о свему што може бити корисно за рад са децом основношколског узраста. Након тога Црквена општина Бајина Башта омогућила нам је да посетимо Храм светог пророга Илије у самом граду а крај кога се налази и гроб велике хероине Великог рата Евелине Хаверфилд која је много задужила град, а потом и манастир Рачу, задужбину краља Драгутина (монаха Теоктиста) који је баш тог дана прослављао своју славу – Спасовдан. Дружење смо наставили у ресторану Турист на ручку за који такође можемо да кажемо да је само утврдио добро мишљење о гостољубивости наших домаћина. Делом смо учествовали и на самој манифестацији која је почињала поподне тог дана, а на програму је била ''Жива библиотека'' која нам је понудила разне идеје за рад са ученицима.

Након свега, домаћини су нас одвели да погледамо и украс града – ''Кућицу на Дрини'' која је већ дуги низ година симбол човекове потребе да учествује у лепоти која нас окружује. Читав свет обилазе фотографије ове кућице која често успе и сама да пркоси хладној дринској води када набуја, а понекад човек дода свог знања и умећа и воље и труда да сачува или обнови оно што је добро. Ту смо и сабрали све дивне утиске које смо понели тог дана са великом захвалношћу у срцу што имамо прилике за овакве сарадње и што смо поставили темеље за будуће лепе приче и дешавања. Топло препоручујемо свима да обиђу ову малу варошицу крај Дрине а подно Таре у време ''Ћириличне Баштине''!

Штампа

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ

Аутор Super User. Posted in NOVO

На градском стадиону у Краљеву, 23.5.2023.године, одржане су Спортске игре младих на општинском нивоу.Учесници су се опробали у разним спортовима,а екипа наше школе је учествовала у игри „Између две ватре“, у категорији 2012.годиште и млађи и освојила друго место.

 

Екипа су чинили ученици:

 

Петра Милићевић-3/2

 

Николија Кањевац-3/2

 

Вишња Шибалић-3/2

 

Вук Пауновић-3/2

 

Михајло Продановић-3/2

 

Филип Пушоњић-3/2

 

Бошко Кнежевић-3/2

 

Немања Максимовић-3/2

 

Ђурђа Милошевић-5/2

 

                                                                                        Јелена Милошевић

 

Штампа

УГЛЕДНИ ЧАС У ОДЕЉЕЊУ II2

Аутор Super User. Posted in NOVO

 

Прича ,,Свитац тражи пријатеља“, кинеског писца Сун Ју Ђина, је инспиративна за анализу и захтева дубље промишљање о увек актуелној теми ПРИЈАТЕЉСТВА.

Однос ликова у причи посматран је из више углова, па је метода шест шешира и групни облик рада била идеално решење за реализацију oгледног часау одељењу II2.

  

  

Завршна  активност била је у знаку пријатељства, па смо дрво окитили порукама које су  биле права промоција позитивних  вредности.

  

Учитељица: Снежана  Обреновић