Штампа

ДАН ШКОЛЕ УЗ НОТЕ И ПЕСМУ

Аутор Super User. Posted in NOVO

 

Основна школа „Живан Маричић“ има препознатљиву културну продукцију. Стално се смишљају нови начини да се представи таленат ученика и наставника. Дан школе је ове године протекао у знаку музике.

У Краљевачком позоришту 21. маја 2024. организована је свечана академија поводом Дана школе.

Госте су најпре поздравили директорка школе и градоначелник Краљева, а затим су најуспешнијим ученицима такмичарима и њиховим наставницима додељене награде и признања.

Уметнички програм под називом „Музичко путовање“ изведен је уз учешће великог броја ученика.

Смењивале су се песме хора, наступи инструменталних солиста и водитељске партитуре.

Публика је уживала у слушању изворне, класичне и популарне музике. Имали смо прилику да чујемо ученике свих разреда како свирају дела познатих композитора.

Сцена је била визуелно сјајно украшена, а насмејана дечја лица су најлепша слика тога дана.

Аплаузи нису престајали, блицеви фотоапарата су стално светлели, а раздрагани тонови са сцене су преплавили публику и дуго ће свима остати у сећању.

Прославили смо још један Дан школе у најлепшем амбијенту, са високо постављеном лествицом, са много талента и знања и уз драге госте, градоначелника Краљева др Предрага Терзића , начелницу Школске управе Бојану Маринковић, директоре школа, колеге пензионере, ученике и многобројне пријатеље школе.

 

Штампа

ТРИБИНА ЗА УЧЕНИКЕ СЕДМОГ РАЗРЕДА И РОДИТЕЉЕ „ ПСИХОАКТИВНЕ СУПСТАНЦЕ, ДУВАН И НИКОТИНСКИ ПРОИЗВОДИ НОВИЈЕГ ДАТУМА“

Аутор Super User. Posted in NOVO

Ученички парламент ОШ „Живан Маричић“ из Жиче је и ове школске 2023/24.године остварио успешну сарадњу са Саветовалиштем за младе и Заводом за јавно здравље града Краљева. Чланови Ученичког парламента, ученици седмог и осмог разреда и координатор УП наставница Ивана Стојаковић, на једном од редовних састанака, разматрали су идеје и донели одлуку да би предавање на тему „Психоактивне супстанце, дуван и никотински производи новијег датума “ било тренутно најјактуелније и најпотребније ученицима наше школе, којима су у периоду ране адолесценције потребне поуздане и јасне информације о опасности коришћења психоактивних средстава.

Др Марија Божовић, специјалиста социјалне медицине, одржала је једночасовно предавање и ставила је посебан акценат на опасности коришћења нових никотинских и дуванских производа (снуса, вејпа, наргиле...), који су код младих у овом периоду ране адолесценције врло популарни и веома лако доступни.

Предавање је одржано 23.05.2024.године, у просторијама школе, а присуствовали су сви ученици седмог разреда са родитељима, одељењским старешинама, педагог школе и педагози и доктори из Саветовалишта за младе града Краљева. Ученицима је подељен и информативни материјал на крају предавања, који је доступан и осталим ученицима у главном холу школе.

 

 

 

 

Штампа

У СУСРЕТ ВАСКРСУ

Аутор Super User. Posted in NOVO

 

Васкрс је највећи хришћански празник којим се прославља Исусов повратак у живот- васкрсење.

26.04.2024. године у холу школе, поводом предстојећег празника трећаци са пријатељима приредили су програм под називом ,, Наша прича о Васкрсу“, у коме се говори о историји и обичајима везаним за овај најрадоснији и најлепши хришћански празник.

Звона на црквама звоне, а људи се поздрављају са ,,Христос васкрсе“, уз обавезан одговор ,,Ваистину васкрсе“.

 

 

Штампа

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊE ИЗ ИСТОРИЈЕ

Аутор Super User. Posted in NOVO

Окружно такмичење из историје одржано је у недељу, 21.априла 2024.године у ОШ ''Живан Маричић'' у Жичи. За такмичење су биле пријављене 22 школе, a укупно је учествовало 110ученикa и то: 27 ученика петог разреда, 29 ученикa шестог разреда, 17 ученика седмог разреда и 37 ученика осмог разреда.

Пласман за виши ранг (Републичко такмичење) остварило је 16 ученика и то: 6 ученика седмог разреда и 10 ученика осмог разреда.

Такмичење је протекло у најбољем реду и према утврђеним пропозицијама.

Резултати:

ПЕТИ РАЗРЕД

ШЕСТИ РАЗРЕД

СЕДМИ РАЗРЕД

ОСМИ  РАЗРЕД

 

 

 

Штампа

ПОСЕТА КРАЉЕВАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

Аутор Super User. Posted in NOVO

 

   Дана 9.4.2024. године ученици одељења VII/2 су са својим разредним старешином Аном Крсмановић гледали представу ,,Онда кад смо се изгубили" у Краљевачком позоришту. Имали смо прилику да видимо како изгледа камерно извођење једне преставе што је додатно појачало наше емоције, емпатију и тугу, али и осећај радости, смеха и задовољста. Били смо на ивици суза и саосећали са главним глумцима који покушавају да сачувају своју породицу. Представа је била одлична, уживали смо у доброј музици и били смо одушевљени талентом и спретношћу глумаца. Лепо искуство и дружење ученика ван учионице је обележило овај дан.

                                                                                                                       Одељењски старешина VII/2

                                                                                                                                    Ана Крсмановић