Штампа

КВИЗ О ПРАВИМА ДЕТЕТА

Аутор Super User. Posted in NOVO

Поводом обележавања Светског дана детета, у среду 24.11.2021.године у нашој школи одржан је квиз о правима детета.

 

Квиз су припремили педагог школе, Весна Пушоњић у сарадњи са колегиницама из Тима за остваривање пројекта „Образовање за права деце“.

 

Такмичари су били ученици седмог и осмог разреда који су имали прилику да покажу шта су све научили током обука о правима детета.

 

Теме обрађене у квизу су биле: Права детета, Стереотипи и предрасуде, Дискриминација, Насиље, Конвенција о правима детета.

 

Било је узбудљиво и неизвесно до самог краја. У пријатној такмичарској атмосфери уз занимљиву дискусију победила је екипа ученика седмог разреда.

 

Дружење је завршено победничком тортом коју су сви ученици заједно поделили.

 

Захваљујемо свим ученицима квиза и верујемо да су проширили своја знања о дечијим правима, а да притом нису заборавили и на своје обавезе.

 

 

 

Штампа

УСПЕХ НАШЕГ ФИЛМА НА ИКТ ФИЛМФЕСТУ

Аутор Super User. Posted in NOVO

На првом Филмском фестивалу за децу и младе ИКТ у Новом Пазару током викенда од 12. до 14.новембра 2021.године учествовало је више од 60 кратких и играних филмова деце из земље и иностранства. Организатор је град Нови Пазар, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства култура и информисања. Селектор овог међународног фестивала је био редитељ Стефан Арсенијевић, а тема фестивала – пријатељство.

 

Наша школа је на овом ИКТ филмском фестивалу учествовала својим филмом који је резултат заједничке продукције са још две школе из Словеније – ОШ „Нове Јарше“ и ОШ „Бежиград“ из Љубљане. Наш филм „Пријатељство“ је добитник специјалне награде стручног жирија. Снимање филма су реализовали ученици четвртог и седмог разреда уз велику помоћ учитељице Горанке Марковић и сарадњу са наставником Данилом Спасојевићем, који нам је пружио подршку са својим ученицима из Љубљане. На другој финалној вечери проглашења победника наши наставници су се видео позивом укључили у свечаност и обратили се стручном жирију и свим учесницима и организаторима фестивала.

 

Филм можете погледати на следећем линку    

 

https://www.youtube.com/watch?v=LWCbXzPPbVs

 

Честитамо свима на овом великом успеху за нашу школу!

 

 

Штампа

ДАН ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА – ДОДЕЛА ЗАХВАЛНИЦА

Аутор Super User. Posted in NOVO

Поводом Дана просветних радника, 8.новембра 2021.године, у свечаној сали Градске управе Краљева руководилац Школске управе, Бојана Маринковић, представница Министарства просвете, науке и технолошког развоја, др Славица Јашић, као и Градоначелник Краљева, др Предраг Терзић, доделили су захвалнице свим наставницима који су током протекле школске године учествовали у снимању часова за Јавни медијски сервис Србије, као наставницима који су им пружали техничку подршку.

Укупно десет наставника наше школе је било ангажовано на пословима снимања часова, супервизије снимљених часова и као техничка подршка. Дан просветних радника је био прилика да им се искаже захвалност и препозна уложени труд и ангажовање на овом битном задатку који су испунили и поред својих редовних обавеза у школи.

  

 

  

  

 

  

Штампа

ЈЕСЕЊИ РАСПУСТ - О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

Аутор Super User. Posted in NOVO

 

Јесењи распуст почиње у пoнедељак, 08.11.2021. године, а завршава се у петак, 12. 11.2021. године.

Настава почиње у понедељак, 15.11.2021. године по устаљеном распореду.

                                                                                                               Директор школе

                                                                                                           Јелена Стефановић

Штампа

ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО

Аутор Super User. Posted in NOVO

Брзина, снага, издржљивост и спортски дух ученици нижих разреда имали су прилику показати на трци која се годинама одвија под покровитељством Црвеног крста. Трка је одржана у петак, 29.октобра 2021.године у школском дворишту.

Иако одлагана због лоших временских услова заинтересованост учесника није умањена. Напротив велики број малих тркача стао је на стартну линију.

На циљ су стигли најбољи.

Прикупљена новчана средства од продаје картица за тркупрослеђена су Црвеном крсту, који ће новац усмерити према најугроженијим породицама.