Штампа

ВРЕДАН ПРОЈЕКАТ ЗА ШКОЛУ У ЖИЧИ

Аутор Super User. Posted in NOVO

     

      У Београду је 14.7.2017. министарка правде Нела Кубуровић уручила уговоре представницима институција чији су пројекти заслужили да буду подржани од стране државе. Међу 97 таквих пројеката, био је и пројекат ОШ „Живан Маричић“ из Жиче.

       Директорка Бојана Маринковић је у име школе примила уговор и захвалила на изузетно значајној подршци, која ће омогућити даљу модернизацију ове надалеко препознатљиве образовне установе. Реч је о пројекту под називом „Дигитализација наставе у школи“. Реализацијом овакве активности знатно ће се подићи технолошки капацитети установе. Будућа дигитална учионица биће опремљена са 30 радних станица и три сервера, 31 таблетом,  30 монитора,лаптоповима,мултисофом за наставнике, ЛЦД телевизором, интерактивном таблом и комбо машином (скенер, штампач и копир-апарат). Подразумева се израда пратеће мрежне и електричне инфраструктуре.

     Укупна вредност пројекта износи 3.780.109 динара. 

 

   

 

        За једну основну школу, а и за локалну заједницу, добијање оваквог уговора је велики успех. То истиче и директорка Бојана Маринковић. Она наглашава да велику пажњу придаје праћењу технолошких иновација и улаже велики труд да ученицима и наставницима обезбеди најбоље услове за рад. Додаје још да се увођењем дигиталне учионице прави помак у едукацији од класичног презентовања градива ка интерактивности и сарадњи међу ученицима.  Ученици неће само пратити излагање, већ ће активно учествовати у предавањима. Имаће лакши приступ наставним јединицама, као и материјал за образовање доступан у електронској форми, што значи брже учење, обраду и размену података.

 

        „Ово је још један доказ да Влада Републике Србије и надлежна министарства имају слуха за потребе образовних и других установа, а ево  најбољег начина да се одржи корак са брзим развојем у области технологије и да се наше друштво приближи жељеном нивоу функционалности и стручности. Због тога им још једном, у своје лично име  и у име школе, изражавам велику захвалност“, завршава Маринковић. 

   

 

       Додели уговора присуствовали су и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар здравља Златибор Лончар, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и министар културе и информисања Владан Вукосављевић.