Штампа

СВЕТОСАВЉЕ ДАНАС

Аутор Super User. Posted in NOVO

У оквиру светосавских свечаности ученици наше школе били су гости Народне библиотеке „Стефан Првовенчани“. У петак, 24. јануара 2014. године, у добро познатом и пријатном амбијенту ученици виших разреда имали су прилику да слушају предавање под називом Светосавље данас. Предавање је држао свештеник Ратко Хрваћанин, жички парох и вероучитељ у једној краљевачкој школи.

Непосредним излагањем, једноставним речима и сликовитим примерима овај речити вероучитељ успео је да укаже на проблеме савременог друштва и да понуди одговоре на нека од питања са којима се срећу млади људи.

Говорио је о томе какви треба да буду светосавци, људи и хришћани у данашње време, да нам је вечни узор Христос, Син Божији, а Свети Сава наш путеводитељ ка Богу. Ученици 7. И 8. разреда са својим наставницима су веома пажљиво заинтересовано пратили излагање предавача, после чега погледали изложене радове и књиге у библиотеци.

 

Светосавље је богатство које смо наследили и које треба да негујемо и сачувамо, као непролазну вредност и најсветлију традицију.